Vacature: wij zoeken 2 beleidsmedewerkers passend onderwijs

Sta jij voor inclusief onderwijs en wil je bijdragen aan de ontwikkelingskansen van kinderen? Ben je geïnteresseerd in beleidsontwikkeling en kun je deze effectief vertalen naar de praktijk? Dan is dit jouw kans om stevige stappen te zetten!

Samenwerkingsverband Profi Pendi is op zoek naar een

Beleidsmedewerker passend onderwijs

32-40 uur per week | standplaats Nieuwegein

In mei lanceerden wij ons ambitieuze ondersteuningsplan 2024-2028. Om onze ambities uit te voeren, zijn wij op zoek naar versterking van ons strategisch team. Wij hebben ruimte voor twee beleidsmedewerkers, waarvan één ook de rol van Coördinator Consulenten Passend Onderwijs (CPO) zal vervullen. De totale aanstelling bedraagt 1,6 fte.

Dit ga je doen

Als beleidsmedewerker ben je samen met collega-beleidsmedewerkers en de directeur-bestuurder verantwoordelijk voor het ontwikkelen van meerjarenbeleid en het vertalen hiervan naar jaarplannen. Je implementeert het beleid door zelf taken op te pakken en werkgroepen of projectleiders aan te sturen. Je werkt gestructureerd en hebt een vlotte pen. Jij bewaakt de kwaliteit van de inhoudelijke processen en past het beleid hierop aan. Je signaleert onderwijskundige en maatschappelijke ontwikkelingen en vertaalt dit naar ons beleid.
Als sparringpartner van de directeur-bestuurder ondersteun je besluitvormingsprocessen op zowel tactisch als strategisch niveau. Met jouw expertise overbrug je de kloof tussen beleid en uitvoering. Je houdt je bijvoorbeeld bezig met de samenwerking tussen jeugdhulp en onderwijs en het creëren van een dekkend aanbod, zodat alle kinderen dicht bij huis onderwijs kunnen volgen. Ook het delen van kennis en expertise is een belangrijk speerpunt binnen ons samenwerkingsverband. In jouw rol organiseer je regelmatig kennisdelingsactiviteiten met én voor het hele netwerk.

Neem jij ook de rol van Coördinator CPO op je? Dan ben je ook aanspreekpunt voor de consulenten passend onderwijs en bied je hen inhoudelijke ondersteuning vanuit jouw relevante werkervaring en kennis van passend onderwijs. Je ondersteunt hen bij complexe casuïstiek en houdt het team op de hoogte van relevante ontwikkelingen en wetgeving rondom passend onderwijs. Je verbetert samen met het team de CPO-werkprocessen en ons beleid op weg naar inclusief onderwijs. Je hebt talent voor coaching, herkent signalen en patronen, en weet deze te vertalen naar verbeteringen in processen en beleid.

Doe de check: herken je je hierin?

De collega die we zoeken is:

 • ervaren in het onderwijs: je hebt brede kennis van en ervaring met het regulier en speciaal (basis)onderwijs, en actuele onderwijskundige ontwikkelingen.
 • analytisch en proactief: je stelt kritische vragen, schakelt snel en denkt actief mee.
 • ervaren met beleid adviseren: je bent op de hoogte van maatschappelijke en politieke ontwikkelingen rondom onderwijs en (jeugd)zorg, en kunt deze vertalen in een heldere visie en beleid.
 • een teamspeler en zelfstarter: samenwerken is je tweede natuur, maar zelfstandig werken gaat je net zo goed af.
 • omgeving- en bestuurlijksensitief: je voelt belangen van verschillende stakeholders goed aan en kan verschillende belangen en opinies bij elkaar te brengen.
 • sterk in communicatie: je schrijft en presenteert beleidsadviezen op een heldere en toegankelijke manier.
 • interdisciplinair denken: je weet kennis en perspectieven uit verschillende vakgebieden te integreren.
 • bouwer en verbinder: je voelt je goed in een lerende organisatie, toont lef en pioniert in de route naar inclusief onderwijs.

.

Voor de combinatiefunctie van beleidsmedewerker/Coördinator CPO zoeken we iemand die ook het volgende meeneemt:

 • een afgeronde opleiding in (school)psychologie, orthopedagogiek of een vergelijkbaar.
 • kwaliteiten als coach: jij weet collega’s in hun kracht te zetten.
 • ervaring met complexe casuïstiek in het werkveld van passend onderwijs: je weet welke stappen je kunt zetten.
 • een goed begrip van relevante wet- en regelgeving, inclusief rechten en plichten van leerlingen en onderwijsinstellingen.
 • Je denkt in mogelijkheden en hebt de capaciteit om anderen te stimuleren dit ook te doen, want ieder kind doet mee!

.

Dit bieden wij

Kom je ons team versterken? Dan bieden we jou:

 • werk dat ertoe doet in een leerzame omgeving.
 • flexibele werkplekken en alle ruimte voor ontwikkeling.
 • salaris conform cao PO – OOP, schaal 11/12, indeling afhankelijk van ervaring met een salaris van maximaal € 6.665,- bij een fulltime dienstverband (40 uur);
 • maar liefst 10 weken vakantie per jaar.
 • een jaarcontract voor minimaal 32 uur per week, met uitzicht op een vaste aanstelling bij goed functioneren.

Bij ons werk je in een prettige en sfeervolle werkomgeving met gemotiveerde en betrokken collega’s.

Dit zijn wij

Bij Profi Pendi dragen we bij aan inclusief onderwijs voor elk kind in de Lekstroom regio. Ons netwerk telt 16 schoolbesturen, zo’n 15.000 leerlingen en 80 scholen, waaronder 5 scholen voor speciaal (basis)onderwijs. Ons nieuwe ondersteuningsplan 2024-2028 heeft scherpe ambities. Daarom zoeken we, als aanvulling op ons team, enthousiaste collega’s om deze ambities te realiseren en verandering teweeg te brengen. Kom jij het verschil maken en wil je bijdragen aan het vergroten van kansen voor kinderen? Dan zoeken we jou!

Ontdek meer over werken bij Profi Pendi op deze pagina.

Meer weten of solliciteren?

De werving en selectie voor deze vacature wordt uitgevoerd door BMC. Ben je enthousiast of heb je nog vragen? Neem contact op met:

Het eerste gesprek is digitaal met Hilde Weerts (consultant van BMC). Het vervolggesprek vindt plaats bij Profi Pendi in Nieuwegein.