Vacature consulent passend onderwijs

Zie jij overal kansen voor elk kind en bruis je van initiatief? Ontdek dan deze unieke kans en kom samen met ons stevige stappen zetten! 

Samenwerkingsverband Profi Pendi is op zoek naar een

Consulent passend onderwijs

32 uur per week | standplaats Nieuwegein

 

Dit ga je doen

Als consulent passend onderwijs word je een belangrijke partner voor scholen. Jouw missie? Zorgen dat elk kind de best passende onderwijsplek of ondersteuning krijgt. Hiervoor werk je nauw samen met leraren, interne begeleiders en ouders. En met ons fijne stafteam dat voelt als een warm bad.

Jij zet het kind op nummer één, luistert goed naar de wensen van ouders en scholen, en verbindt alle betrokken partijen – van het sociaal team tot de leerplichtambtenaar. Met jouw analytische blik en sterke communicatieve vaardigheden weet je de kern van elk vraagstuk bloot te leggen en de juiste vragen te stellen. Je bent een kei in observeren, adviseren en het bespreekbaar maken van lastige onderwerpen, altijd met het doel om scholen in hun kracht te zetten.

In deze rol ben jij de verbindende factor die niet alleen scholen, maar netwerkpartners in één van onze vijf gemeenten samenbrengt met als doel steeds inclusiever onderwijs. Je werkt nauw samen met je collega’s het stafbureau om vraagstukken schooloverstijgend aan te pakken en samen vooruitgang te boeken.

Benieuwd hoe jouw werkweek eruit kan zien? Neem dan een kijkje in jouw toekomstige agenda.

 

Wat je verder moet weten

Jij bent het eerste aanspreekpunt voor scholen met complexe vragen, zowel over onderwijsinhoud als over de aanpak. Daarnaast ben je een sparringspartner voor directeuren en intern begeleiders: je helpt hen om behoeften en ondersteuningsvragen op schoolniveau in beeld te brengen. Je bent contactpersoon van een vaste groep scholen in één van onze vijf gemeenten.
In ons team werken we nauw samen, delen we kennis en bouwen we aan een organisatie die openstaat voor nieuwe ideeën en creatieve oplossingen. Van onze nieuwe collega verwachten we een actieve bijdrage aan het realiseren van onze doelstellingen en de ontwikkeling van onze organisatie. Tot slot: diversiteit vinden we belangrijk. Ieder kind is uniek en onze organisatie weerspiegelt dat.

 

Doe de check: herken je je hierin?

De collega die we zoeken is:

 • academisch geschoold in psychologie, orthopedagogiek of een vergelijkbaar veld.
 • bekend met ondersteuningsmogelijkheden in het basisonderwijs.
 • sterk in communicatie: je verbindt moeiteloos en drukt je zowel mondeling als schriftelijk helder uit.
 • flexibel en daadkrachtig: je denkt buiten de gebaande paden wanneer nodig, durft lef te tonen en blijft standvastig, ook onder druk.
 • teamspeler én zelfstarter: samenwerken is je tweede natuur, maar zelfstandig werken gaat je net zo goed af.
 • analytisch en proactief: je stelt kritische vragen en denkt actief mee.
 • leergierig en reflectief: je bent altijd op zoek naar manieren om te groeien en te verbeteren.

     

Dit bieden wij

Kom je ons team versterken als consulent passend onderwijs? Dan bieden we jou:

 • werk dat ertoe doet in een leerzame omgeving.
 • flexibele werkplekken en alle ruimte voor ontwikkeling.
 • salaris conform cao PO – OOP, schaal 11, met een salaris van minimaal € 3.186,- en maximaal €5.862,- bij een fulltime dienstverband (40 uur);
 • maar liefst 10 weken vakantie per jaar.
 • een jaarcontract voor minimaal 32 uur per week, met uitzicht op een vaste aanstelling bij goed functioneren.

    

Dit zijn wij

Bij Profi Pendi dragen we bij aan inclusief onderwijs voor elk kind in de Lekstroom regio. Ons netwerk telt 16 schoolbesturen, zo’n 15.000 leerlingen en 80 scholen, waaronder 5 scholen voor speciaal (basis)onderwijs. Ons nieuwe ondersteuningsplan 2024-2028 heeft scherpe ambities. Daarom zoeken we, als aanvulling op ons team, enthousiaste collega’s om deze ambities te realiseren en verandering teweeg te brengen. Kom jij het verschil maken en wil je bijdragen aan het vergroten van kansen voor kinderen? Dan zoeken we jou!

Ontdek meer over werken bij Profi Pendi op deze pagina.

 

Meer weten of solliciteren?

De werving en selectie voor deze vacature wordt uitgevoerd door BMC. Ben je enthousiast of heb je nog vragen? Neem contact op met:

   

Het eerste gesprek is digitaal met Hilde Weerts (consultant van BMC). Het vervolggesprek vindt plaats bij Profi Pendi in Nieuwegein.