Arrangementen

Arrangementen in het samenwerkingsverband

Arrangement aanvragen

Voor sommige kinderen is de basis- en extra ondersteuning die de school biedt, onvoldoende. Dan moet er een andere oplossing komen. Het liefst op de eigen school of in de buurt van de eigen school. De school kan dan een zogenaamd arrangement bij het samenwerkingsverband aanvragen. Ons arrangement en toelaatbaarheid-Team (AT-Team) beoordeelt de aanvragen voor een arrangement. Een individueel arrangement is altijd tijdelijk. Ook kunnen er groepsarrangementen en arrangementen op schoolniveau aangevraagd worden.

In onderstaand figuur is het topje van onze ondersteuningspiramide met de arrangementen afgebeeld. Dit topje bestaat uit drie lagen. Voor de arrangementen op de reguliere scholen gaat het over onderdeel 2.

Arrangementen-in-het-samenwerkingsverband

De richtlijnen voor de aanvraag en voorwaarden van Arrangementen vind je hier.

Onderwijs-zorgarrangementen (OZA’s)

Spelen er andere vragen bij het kind, bijvoorbeeld in de opvoeding of in het gedrag? Dan kan een onderwijs-zorgarrangement een uitweg bieden. Dit is een combinatie van onderwijs en jeugdhulp, een samenwerking tussen onderwijs en gemeenten. Het samenwerkingsverband maakt afspraken hierover met de verschillende gemeenten. Wil je meer weten over onze OZA’s, neem dan contact op met ons stafbureau. Lees hier meer over onze richtlijnen voor OZA’s.